Здравейте колеги! Проблемът ми е следният,колата ми не можеше да поддържа нормална работна температура.Извън града не достигаше до 70 градуса,в следствие на което смених термостата.След смяната колата си загрява до 90 градуса и ги поддържа,но на скоро забелязах,че при работа на място и пуснато парно температурата пада за няма и 2 минути от 90 на 60 градуса и там остава.Ако спра парното температурата започва да се повишава.Преди няколко седмици,когато времето беше по-студено,това се случи и в движение,и то извън града.И отново ако спра парното температурата се вдига.Имал ли е някой подобен проблем и на какво може да се дължи това?Не намерих подобна тема и за това пуснах нова.Благодаря предварително!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 147 - проблем с температурата!
Collapse
X
-
Ми той дизела бавно загрява и бързо се охлажда.При мен прави същото...но тръбата излизаща от термостата почва да загрява чак като подмине 80...демек си затваря напълно.Провери кога почва да ти се затопля тръбата от термостата и ще разбереш дали отваря навреме.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Колега няма от какво да се притесняваш оригиналният термостат на бер когато охлади течноста за момент падат градусите и веднага се покачват мисля , че е абсолютно нормално . Но ако е по-продължително както описваш 2 мин може да става въпрос и за не добре обезвъздушена система .
Comment
-
Първоначално публикувано от razor1911 Покажи съобщениеКолега няма от какво да се притесняваш оригиналният термостат на бер когато охлади течноста за момент падат градусите и веднага се покачват мисля , че е абсолютно нормално . Но ако е по-продължително както описваш 2 мин може да става въпрос и за не добре обезвъздушена система .
Comment
-
Колеги,парното духа топло когато колата си дигне градусите,но пусна ли го температурата ми започва да пада и съответно започва да духа студено.Проблемът ми е защо температурата на колата пада при пускане на парното?Преди 2 седмици пробвах да го пусна на максимум градуси в движение,и то извън града-от 90 падна под 60.Alfa Romeo 147 JTDM
Comment
-
Че тя охладителната система малко или много е инерционна.
А в тези студове които бяха какво искате.И на мен парното ми духаше хладно в краката, но като затворих клапата да върти въздуха само в автомобила без да вкарва отвън въздух всичко си дойде на мястото.
Когато загрее можеш да отвориш клапата ще продължи да духа топло.
Ако имате круиз контрол с него най-бързо вдига температура и я поддръжа.В смисъл настроена на круиз контрол на постоянна скорост . Може би така подава постоянно гориво или просто настройката е такава.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Първоначално публикувано от Crispersound Покажи съобщениеЗдравейте колеги! Проблемът ми е следният,колата ми не можеше да поддържа нормална работна температура.Извън града не достигаше до 70 градуса,в следствие на което смених термостата.След смяната колата си загрява до 90 градуса и ги поддържа,но на скоро забелязах,че при работа на място и пуснато парно температурата пада за няма и 2 минути от 90 на 60 градуса и там остава.Ако спра парното температурата започва да се повишава.Преди няколко седмици,когато времето беше по-студено,това се случи и в движение,и то извън града.И отново ако спра парното температурата се вдига.Имал ли е някой подобен проблем и на какво може да се дължи това?Не намерих подобна тема и за това пуснах нова.Благодаря предварително!
Comment
-
Първоначално публикувано от Aleko777 Покажи съобщениеИ при мен е така ... все пак караме стари коли , имаме запушени частично радиатори на парно и т н
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment